nieuwsjpg

Bedrijfsvergelijking zuiveren 2015 afgerond

49

Gepubliceerd op 21 oktober 2016

De Unie van Waterschappen heeft met de bedrijfsvergelijkingen een instrument dat een bijdrage levert aan transparantie, verantwoording en verbetering van de bedrijfsvoering van de waterschappen. ABF Research mag sinds 2011 in opdracht van de Unie van Waterschappen diverse bedrijfsvergelijkingen ondersteunen. De bedrijfsvergelijking zuiveringsbeheer 2015 (BVZ 2015) is nu afgerond. Het onderzoek geeft aan dat de zuiveringsprestaties van de waterschappen stabiel goed zijn, terwijl de kosten dalen en het zuiveringsbeheer steeds duurzamer wordt.

De resultaten van de BVZ2015 en eerdere bedrijfsvergelijkingen zijn publiek beschikbaar. In het BVZ dashboard worden alle BVZ-kernindicatoren voor een waterschap getoond. Voorafgaand aan het eerste gebruik dient een registratieprocedure te worden doorlopen.

ABF heeft het hele gehele traject van data-uitvraag, datacontrole en datapresentatie mogen begeleiden. ABF maakt hiervoor gebruik van bestaande producten, zoals Ballroom (benchmarkplatform), Swing (software voor presentatie van statistieken) en Swing Mosaic. Deze producten zijn allemaal door ABF ontwikkeld en worden actief onderhouden.

Lees meer over:

BVZ appstore 2