nieuwsjpg

Berry Blijie: nieuwe directeur ABF Research

48

Gepubliceerd op 02 januari 2017

Per 1 januari 2017 treedt Berry Blijie toe tot de directie van ABF. Hij volgt Co Poulus op die dan terugtreedt en per 1 juli 2017 vertrekt bij ABF.

Berry Blijie is op 1 juni 2006 bij ABF Research in dienst getreden. Daarvoor heeft hij gewerkt bij de TU Delft en het Ruimtelijk Planbureau. In de afgelopen tien jaar heeft Berry zich bewezen met diverse spraakmakende projecten. Zo heeft hij in 2009, 2012 en 2015 de landelijke Kernpublicatie over het Woon Onderzoek Nederland geschreven in opdracht van het Ministerie van BZK. Verder heeft hij in de loop der jaren een zeer groot aantal onderzoeken geleid voor gemeenten, provincies en woningcorporaties. In 2015 heeft hij meegewerkt aan het onderzoek “Passend Wonen” in opdracht van Aedes en de Woonbond. Van meer recente datum is een onderzoek voor Bouwend Nederland naar beter functionerende leennormen, net als zijn bijdrage aan de Aedes Benchmark en de recent beschikbaar gekomen Woonmonitor Betaalbaarheid en Beschikbaarheid in opdracht van VNG, Aedes en Woonbond.

Met dit brede palet van onderwerpen en opdrachtgevers vormt Berry een waardige opvolger van Co Poulus, die per 1 januari terugtreedt na 19 jaar directeur te zijn geweest. Co Poulus blijft nog 6 maanden binnen ABF actief om lopende zaken af te ronden en kennis over te dragen. Per 1 juli 2017 verlaat hij ABF.