nieuwsjpg

De woningbeleggersmarkt 2016

48

Gepubliceerd op 10 februari 2016

ABF Research heeft recent – op basis van de Socrates 2015 prognoses – een onderzoek afgerond naar de woningbeleggersmarkt 2016. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Capital Value.

Belangrijke conclusie van dit rapport is dat ondanks de grote vraag, de voorraad huurwoningen zonder verdere maatregelen niet toeneemt. Er wordt dus nog steeds onvoldoende bijgebouwd om het gat tussen vraag en aanbod te dichten. Daarnaast worden er als gevolg van uitponden door corporaties en beleggers en door sloop nog steeds teveel woningen onttrokken aan de huurmarkt. Ondanks een stijging van de bouwproductie en een record aan beschikbaar kapitaal lukt het niet om de achterstanden zoals ontstaan in de crisis, in te lopen.

Download het rapport hier.

Van de Socrates prognoses wordt gebruik gemaakt door verschillende beleggers, bouwers, woningcorporaties en overheden. De informatie die het model oplevert biedt (a) bouwers informatie over de marktpotentie van nieuwbouw naar type, prijs en woonmilieu, (b)beleggers en corporaties een beeld van de verhuurbaarheid van hun bezit alsmede van de mogelijkheden tot verkoop en (c) overheden een beeld van de verschuivingen in de woningbehoefte en daarmee gewenste locaties op langere termijn.

Lees meer over: Socrates, Primos.