nieuwsjpg

Gemeente en marktpartijen slaan handen ineen voor nieuw informatie dashboard Symfonie

49

Gepubliceerd op 12 juli 2016

Maandag 4 juli 2016 hebben de gemeente Waddinxveen, Hot ITem, Vicrea en ABF Research officieel de start voor een ontwikkeling van een informatiedashboard afgetrapt. Met dit dashboard krijgt iedereen binnen de gemeente toegang tot strategische, tactische en operationele kritische prestatie indicatoren. Hiermee speelt de gemeente in op de trend dat verantwoordelijkheden steeds lager in de organisatie komen te liggen. De gedachte is dat iedereen zich dankzij cijfers en visualisatie bewust is van de eigen bijdrage en het effect op de (beleids)doelen.

Volledige controle met gepersonaliseerd dashboardDe nieuwe samenwerking leidt tot een leveranciersonafhankelijke oplossing genaamd Symfonie. Het dashboard werkt zoals waarstaatjegemeente.nl en is gepersonaliseerd, zodat iedereen enkel relevante en geautoriseerde informatie ziet. De eerste indicatoren zijn gericht op dienstverlening, bedrijfsvoering en het sociaal domein. De gemeente krijgt echter volledige controle over de data en indicatoren en kan de indeling en de inhoud van het dashboard eenvoudig zelf aanpassen voor nieuwe analyses en het snel beantwoorden van ad hoc vragen.

Samenwerking vanuit meerwaarde In deze samenwerking doen de drie partijen waar ze goed in zijn. Vicrea zorgt voor het snel ontsluiten van interne bronnen, Hot ITem zorgt voor de juiste selectie en structuur van deze data en helpt bij het definiëren van de juiste KPI’s en ABF combineert deze met externe open data in een overzichtelijk dashboard.

Snelle implementatie bij andere gemeenten door standaardisatie De gemeente heeft deze samenwerking tussen de drie partijen geïnitieerd en helpt op basis van deze eerste implementatie Symfonie verder te verfijnen en het KPI framework te standaardiseren. Hierdoor ontstaat een totaaloplossing die voor iedere gemeente geschikt en snel te implementeren is. Gemeenten met een deeloplossing van één van de samenwerkende partijen kunnen deze snel en duurzaam uitbreiden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

ABF ResearchDe heer J. Hooft van Huijsduijnen
06 -  24 68 08 59
Jan Hooft van Huijsduijnen 015 27 99 342

Gemeente WaddinxveenDe heer R. Keizer
+14 0182
r.keizer@waddinxveen.nl

Over VicreaVicrea is gespecialiseerd in slimme data-integratie oplossingen, Geografische Informatie Systemen en SmartCity toepassingen. Wij transformeren data naar waardevolle informatie. Daarmee kunnen organisaties effectiever en efficiënter functioneren. 
www.vicrea.nl

Over Hot ITem Hot ITem is een projectorganisatie met 160 ICT- en bedrijfskundige professionals, opgericht in 1998. Alles wat wij doen heeft tot doel om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij samen met onze klanten, op basis van kwalitatief goede data en inzicht in de cruciale zaken. 
www.hotitem.nl

Over ABF Research ABF Research ondersteunt besluitvorming van publieke en private klanten met informatie, onderzoek en advies op het gebied van de maatschappelijke thema's Demografie & Wonen, Ruimte & Economie en Zorg & Voorzieningen. 
www.abfresearch.nl