nieuwsjpg

Gemeente in Cijfers ook voor kleinere gemeenten

48

Gepubliceerd op 19 december 2019

Sinds vorig jaar is ABF Research in Vlaanderen actief met het kant-en-klare informatiesysteem ‘Gemeente in Cijfers’. Per 1 december hebben we gemeente Haaltert mogen ontvangen als nieuwe afnemer van ‘Gemeente in Cijfers’. Deze relatief kleine gemeente (<20.000 inwoners), ten opzichte van bijvoorbeeld Ieper en Dilbeek (beide >40.000 inwoners), laat zien dat ‘Gemeente in Cijfers’ voor een brede groep van gemeenten ingezet kan worden.

Door de cijfers over de gemeente thematisch in heldere dashboards te presenteren is er een duidelijke informatiestructuur beschikbaar voor gebruikers van de website. Voor iedereen zijn de cijfers eenvoudig te raadplegen op desktop, tablet en mobiele telefoon en direct te vergelijken met verschillende regio’s. In de onderliggende databank zijn meer cijfers beschikbaar en kan de gebruiker zelf tabellen en grafieken samenstellen en bewerken. Hiermee is ‘Gemeente in Cijfers’ interessant voor bijvoorbeeld inwoners, media, beleidsmedewerkers en onderzoekers.

ABF onderhoudt momenteel een ‘Gemeente in Cijfers’-applicatie voor 7 Vlaamse gemeenten. Benieuwd geworden naar cijfers over een van deze gemeenten? Bekijk hieronder één van de actieve versies. Vragen over de mogelijkheden voor uw gemeente of organisatie? Neem dan contact met ons op.

Bekijk de actieve versies: Dilbeek - Haaltert - IeperSint-TruidenTienenVilvoorde - Willebroek.

Lees meer over Gemeente In Cijfers, Swing Mosaic, Swing.