nieuwsjpg

Nederlandse theaters staan er goed voor

48

Gepubliceerd op 25 september 2017

De omzet stijgt, het theaterbezoek neemt toe evenals het aantal werkzame personen in de sector. Dit blijkt uit de recent beschikbaar gekomen cijfers over 2016 van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de grootste belangenbehartiger van professionele theaters en concertgebouwen in Nederland.

ABF Research ondersteunt de VSCD sinds een groot aantal jaren bij het verzamelen van bezoek-, financiële en personeelsgegevens onder haar leden middels een op maat gesneden uitvraagmodule. Daarnaast is ABF verantwoordelijk voor het controleren en verwerken van de gegevens tot een overall sectorbestand op basis waarvan de jaarcijfers gedestilleerd kunnen worden. ABF heeft onlangs de werkzaamheden voor het tot stand komen van deze cijfers afgerond.

Individuele leden van de VSCD krijgen toegang tot het online benchmarksysteem TAS (Theater Analyse Systeem) dat sinds 1996 wordt gebruikt. Theaters en concertgebouwen kunnen in TAS hun bedrijfsvoering op allerlei indicatoren vergelijken met andere leden, waarbij het mogelijk is om zelf een selectie van podia te maken op basis van een keuzelijst en/of op basis van onderscheidende kenmerken (zoals aantal stoelen of aantal inwoners in de vestigingsgemeente).

Lees meer over Presentatievergelijking/ Benchmarking.

Meer informatie over TAS is hier terug te vinden.