nieuwsjpg

Waarstaatjegemeente passeert 1 miljoen bezoeken

48

Gepubliceerd op 19 oktober 2016

Waarstaatjegemeente.nl doorbreekt grens van 1 miljoen bezochte pagina’s en Lokale Monitor Wonen trekt 30.000 bezoekers op één dag.

De lancering van de Lokale Monitor Wonen heeft op de eerste dag geleid tot een grote toestroom van bezoekers op Waarstaatjegemeente.nl. Mede door de aandacht die deze unieke kennisbank heeft gekregen in de landelijke en regionale pers, wisten 30.000 bezoekers de website te vinden. De Lokale Monitor Wonen is een initiatief van Aedes vereniging van woningcorporaties, de Nederlandse Woonbond, G4, G32 en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en ontwikkeld door ABF Research in opdracht van KING.

De toevoeging van het nieuwe kennisveld Wonen trok vooral nieuwe bezoekers: negen op de tien bezoekers was hiervoor nog niet eerder op Waarstaatjegemeente.nl (WSJG) geweest. Uit verzamelde feedback blijken de nieuwe gebruikers diverse achtergronden te hebben: beleidsmakers van overheden en corporatiemedewerkers, maar ook burgers, makelaars en nieuwsmakers wisten de website te vinden.

In totaal zijn sinds gisteren in 2016 (tot nu toe) meer dan 1 miljoen webpagina’s aangeklikt op WSJG. Over 2015 was dit aantal 420.000.

De toepassing Waarstaatjegemeente.nl is gerealiseerd met behulp van de Swing applicatie en de Swing Mosaic module van ABF.

Lees meer over: Lokale Monitor WonenWoningmarktonderzoekSwing, Swing Mosaicpublicatie De Volkskrant.