over_abfjpg

Over ABF

Missie en visie

De missie van ABF Research is het verbeteren van beleid en besluitvorming door een unieke combinatie van statistische informatie, rekenmodellen, prognoses, presentatiesoftware en onderzoek. ABF Research combineert hiertoe een unieke combinatie van informatiebronnen, reken- en programmeerkracht, presentatiesoftware, internettoepassingen en inhoudelijke expertise. 

Midden in de samenleving

Het werk van ABF heeft altijd betrekking op mensen, gebieden en organisaties: hoe willen mensen wonen, waar groeit de werkgelegenheid, hoe groot is de werkdruk die ervaren wordt, welke voorzieningen ontbreken in een gebied?

Geschiedenis

ABF Research is ontstaan uit fusies. De A is afkomstig van bureau Axon dat in 1986 is opgericht. De B is ontleend aan BSM dat in 1981 werd opgericht. En de F is afkomstig van Focus dat in 1993 voortkwam vanuit TNO. In 1990 is AB onderzoek opgericht en sinds 1998 spreken we van ABF Research.

Kwaliteitsmanagement

ABF Research beschikt over ISO certificaten 9001 (sinds 2010) 20252 (sinds 2012) en 27001 (sinds 2015) en is een Fair Data Company. Daarnaast conformeert ABF zich als lid van de Marktonderzoek Associatie (MOA) aan de strenge kwaliteitseisen op het gebied van de omgang met persoonsgegevens. Daarmee mag ABF Research het Fair Data keurmerk voeren.