over_abfjpg

Kwantitatief onderzoeker arbeidsmarkt (junior)

Functieomschrijving

De arbeidsmarkt is continu in beweging door instroom en uitstroom van werkenden. Bovendien zijn er allerlei structurele veranderingen in de arbeidsmarkt, zoals toenemende arbeidsparticipatie onder vrouwen en ouderen, een toenemend aantal zelfstandigen en overgang van werkgelegenheid in industrie naar werkgelegenheid in dienstensector. Ook de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt wordt steeds belangrijker voor opleidingsinstellingen en werkgevers. Voor arbeidsmarktvraagstukken werkt ABF Research met een omvangrijke en unieke combinatie van databronnen die afkomstig zijn van belastingdienst, UWV, pensioenfondsen, gemeenten en commerciële dataleveranciers. Met behulp van Hermes, het arbeidsmarktprognosemodel van ABF, worden projecties voor de verwachte toekomstige ontwikkeling van de arbeidsmarkt opgesteld. ABF verricht kwantitatief arbeidsmarktonderzoek om antwoord te geven op klantspecifieke vragen, zoals arbeidsmarktprognoses, effectiviteit van opleidingen of strategische personeelsplanning.

Als arbeidsmarktonderzoeker modelleer, analyseer en rapporteer je over uiteenlopende vraagstukken op het terrein van de arbeidsmarkt in brede zin. De projectresultaten waaraan je bijdraagt bestaan uit rapportages en (steeds meer) online informatiesystemen. Daarnaast denk je mee over het doorontwikkelen van de expertise en producten van ABF.

Wat heb je nodig?

Bij ABF geloven we in kwantitatieve aanpak van maatschappelijke vraagstukken. Om succesvol de positie van kwantitatief onderzoeker arbeidsmarkt in te vullen ben je dus geïnteresseerd in / heb je affiniteit met arbeidsmarktvraagstukken. Belangrijker is echter dat je over voldoende bagage beschikt op het gebied van methoden en technieken en dat je goed past in het ABF-team. De punten op een rij:

  • Je hebt een afgeronde academische opleiding econometrie, wiskunde of een vergelijkbare studie.
  • Je bent gericht op samenwerking in teams.
  • Je kan goed mondeling en schriftelijk communiceren.
  • Je bent resultaatgericht.
  • Werkervaring is niet vereist.

Wat biedt ABF Research?

ABF Research is een particulier onderzoeksbureau gevestigd te Delft. ABF is gehuisvest in een karakteristiek pand in het centrum en is goed bereikbaar met openbaar vervoer. ABF is een kwantitatief ingesteld bureau dat zich bezighoudt met thema’s van maatschappelijk belang, zoals arbeidsmarkt & economie, demografie & wonen en zorg & voorzieningen. Bij ABF werken meer dan 50 werknemers, deels met een hbo- of academische achtergrond op het gebied van bijvoorbeeld wiskunde, economie, econometrie, bouwkunde, natuurkunde, verkeer en vervoer maar ook softwareontwikkelaars, statistici en informatici. ABF is een informele organisatie. Medewerkers hebben en nemen zelf verantwoordelijkheid. ABF biedt een plezierige en positieve werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor ontspanning. Via de ABF Academie heeft kennisontwikkeling een vaste plaats in de organisatie.

Dienstverband32 tot 40 uur per week.

ArbeidsvoorwaardenJe salaris en je werkpakket zijn marktconform en afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring. Bij een voltijds dienstverband zijn er 31 vakantiedagen. Naast het salaris en vakantiegeld kan je bij een goed jaarresultaat van ABF rekenen op een eindejaarsuitkering (dertiende maand). Daarnaast biedt ABF een pensioenregeling en na 2 jaar de mogelijkheid om in het bedrijf te participeren.

Past dit bij jou?

Stuur je sollicitatiebrief, inclusief cv en cijferlijst(en) aan info@abfresearch.nl 015 27 99 300. Voor aanvullende informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jeroen de Kort 015 27 99 341.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.