over_abfjpg

Kwantitatief onderzoeker (junior)

ABF Research is een particulier onderzoeksbureau dat zich richt op de werkterreinen demografie & woningmarkt, economie & arbeidsmarkt en zorg & voorzieningen. Deze thema’s zijn volop in beweging als gevolg van beleid, internationale invloeden en demografische ontwikkelingen. ABF verricht kwantitatief onderzoek ter ondersteuning van besluitvorming en beleid op genoemde werkterreinen. Hiervoor maakt ABF veelvuldig gebruik van omvangrijke databronnen, afkomstig van onder meer Belastingdienst, UWV, pensioenfondsen, gemeenten en commerciële dataleveranciers. Met behulp van de prognosemodellen van ABF worden projecties voor de verwachte toekomstige ontwikkeling van de demografie, woningmarkt (inclusief wonen met zorg) en arbeidsmarkt opgesteld.

Als onderzoeker of data scientist modelleer analyseer en rapporteer je over uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. De projectresultaten waaraan je bijdraagt bestaan uit rapportages en (steeds meer) online informatiesystemen. Daarnaast denk je mee over het uitbreiden van de expertise en verder ontwikkelen van producten van ABF.

Wat heb je nodig?

Bij ABF geloven we in een kwantitatieve aanpak van maatschappelijke vraagstukken. Om succesvol de positie van kwantitatief onderzoeker in te vullen werk je dus graag met cijfers en ben je geïnteresseerd in / heb je affiniteit met de werkterreinen van ABF. Belangrijker nog is dat je over voldoende bagage beschikt op het gebied van methoden en technieken en dat je goed past in het ABF-team. 

Wat we vragen:

  • Je hebt een afgeronde academische opleiding econometrie, wiskunde of een vergelijkbare studie.
  • Je kunt goed in teamverband werken.
  • Je communiceert goed en duidelijk, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent resultaatgericht.
  • Werkervaring is niet vereist.

Wat biedt ABF Research?

Een inspirerende omgeving ABF is gevestigd in een karakteristiek pand in het centrum van Delft, goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bij ABF werken ongeveer 55 werknemers met een hbo- of academische achtergrond op het gebied van wiskunde, (ruimtelijke) economie, econometrie, bouwkunde, natuurkunde, verkeer en vervoer. Maar ook software ontwikkelaars, statistici en informatici. ABF is een informele organisatie. Medewerkers nemen zelf verantwoordelijkheid. ABF biedt een plezierige, positieve werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor ontspanning. Via de ABF Academie heeft kennisontwikkeling een vaste plaats.

Dienstverband32 tot 40 uur per week.

ArbeidsvoorwaardenJe salaris en je werkpakket zijn marktconform en afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring. Bij een voltijd dienstverband zijn er 31 vakantiedagen. Naast het salaris en vakantiegeld kan je bij een goed jaarresultaat van ABF rekenen op een eindejaarsuitkering (dertiende maand). Daarnaast biedt ABF een pensioenregeling en na 2 jaar de mogelijkheid om in het bedrijf te participeren.

Past dit bij jou?

Stuur je sollicitatiebrief, inclusief cv en cijferlijst(en) aan Monique Wind. Voor aanvullende informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Berry Blijie of Jeroen de Kort. Zij zijn beiden tevens telefonisch bereikbaar via 015 27 99 300.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.