over_abfjpg

Data-analist

Doorgroeifunctie voor ambitieuze starter met affiniteit voor statistiek.

ABF Research is een particulier onderzoeksbureau dat zich richt op de werkterreinen demografie & woningmarkt, economie & arbeidsmarkt en zorg & voorzieningen. ABF verricht kwantitatief onderzoek ter ondersteuning van besluitvorming en beleid op genoemde werkterreinen. Hiervoor maakt ABF veelvuldig gebruik van doorgaans omvangrijke databronnen.

Data-analisten van ABF Research verzamelen en onderhouden meer dan honderd databronnen op gedetailleerd schaalniveau voor deze domeinen en werken mee aan de online ontsluiting van informatie. De ontwikkelingen op het gebied van databronnen gaan razendsnel. Open data, combinatie van databronnen, synchronisaties via webservices en toegankelijkheid van micro-informatie zijn belangrijke elementen. Tegelijkertijd moeten datacontinuïteit, datakwaliteit, dataveiligheid en privacy geborgd blijven. Het is de ambitie van ABF om een trendsettende rol op dit terrein te blijven spelen door de verdere ontwikkeling van diensten en producten op het gebied van statistiek. Vanwege de groei van werkzaamheden is ABF op zoek naar uitbreiding van het team data-analisten.

Als data-analist richt je je op het verzamelen, bewerken en ontsluiten van statistieken en prognoses op uiteenlopende terreinen. Daarnaast werk je actief mee aan het verder ontwikkelen van de producten en dienstverlening van ABF. Voor de presentatie en ontsluiting van informatie wordt veel gebruik gemaakt van de Swing-applicatie van ABF. In het begin richt je je op het verzamelen en slim bewerken van bronnen en word je getraind in de werkwijze en producten van ABF. Al snel komen daar in veel gevallen klantcontacten bij. ABF biedt interessante doorgroeimogelijkheden, afhankelijk van je interesse, ambitie en ontwikkeling. Doorgroei tot projectleider, clusterleider of onderzoeker is mogelijk.

Meer informatie over relevante diensten en producten

Als data-analist ben je nauw betrokken bij de online informatiesystemen die ABF ontwikkelt en levert. Meer informatie hierover kan je via de onderstaande websites vinden:

  • Swing, de applicatie van ABF Research voor het beheer, de presentatie en ontsluiting van statistieken: http://www.swing.eu
  • De Woningmarktmonitor en de Vastgoedmonitor bieden een grote verzameling van demografische en woningvoorraadgegevens en informatie voor vastgoedvraagstukken, aangevuld met informatie over woonlasten, gebruik van huurtoeslag, bodem- en ruimtegebruik. https://www.abfresearch.nl/producten/monitoren/
  • Voorbeelden van openbare klantspecifieke systemen zijn terug te vinden op onze informatiesystemen pagina.

Wat heb je nodig?

Belangrijk is dat je goed past in het ABF-team. Verder geldt:

  • Je hebt WO-niveau met affiniteit voor statistiek en data-analyse – je hebt bijvoorbeeld een afgeronde studie bedrijfskunde of economie.
  • Je werkt nauwgezet en zorgvuldig.
  • Je kan goed in teamverband werken.
  • Je communiceert goed en duidelijk, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent resultaatgericht.
  • Werkervaring is niet vereist.

Wat biedt ABF Research?

Een inspirerende omgeving ABF is gevestigd in een karakteristiek pand in het centrum van Delft, goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bij ABF werken ongeveer 55 werknemers met een hbo- of academische achtergrond op het gebied van wiskunde, (ruimtelijke) economie, econometrie, bouwkunde, natuurkunde, verkeer en vervoer. Maar ook software ontwikkelaars, statistici en informatici. ABF is een informele organisatie. Medewerkers nemen zelf verantwoordelijkheid. ABF biedt een plezierige, positieve werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor ontspanning. Via de ABF Academie heeft kennisontwikkeling een vaste plaats.

Dienstverband 32 tot 40 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden Je salaris en je werkpakket zijn marktconform en afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring. Bij een voltijd dienstverband zijn er 31 vakantiedagen. Naast het salaris en vakantiegeld kan je bij een goed jaarresultaat van ABF rekenen op een eindejaarsuitkering (dertiende maand). Daarnaast biedt ABF een pensioenregeling en na 2 jaar de mogelijkheid om in het bedrijf te participeren.

Stuur je sollicitatiebrief inclusief cv en cijferlijst aan Monique Wind. Voor aanvullende informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Cock Meijers, hoofd van de afdeling data-analyse Cock Meijers 015 27 99 360.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.