over_abfjpg

Senior onderzoeker zorg

ABF Research is op zoek naar een senior onderzoeker in de sector zorg en welzijn. Beschik je over een goed gevoel voor datagedreven onderzoek en heb je affiniteit met verschillende zorgdossiers? Heb je ervaring met het onderzoek en de ambitie om andere onderzoekers aan te sturen? Vind jij het leuk om onze onderzoeken en dataproducten onder de aandacht van potentiële opdrachtgevers brengen? Dan ben jij degene die een voortrekkersrol in ons zorgcluster kan spelen!

Wat is ABF?

ABF Research is een particulier onderzoeks- en softwarebureau te Delft. Onze missie is het ondersteunen van beleid en besluitvorming door opdrachtgevers een unieke combinatie van datagedreven onderzoek, dataverzameling, data-analyse en presentatiesoftware te bieden. Onze klantengroep omvat ministeries, brancheorganisaties en andere non-profitorganisaties. De resultaten van onze inspanningen zijn gezaghebbend en ‘doen er toe’. Ze halen regelmatig het nieuws of worden besproken in de Tweede Kamer.

Op het terrein van de zorg hebben we inmiddels een goede reputatie en klantenbasis opgebouwd. Zo worden onze ‘wonen met zorg’-ramingen gebruikt door overheden, corporaties en zorgaanbieders. Daarnaast brengen wij voor het Ministerie van VWS de toekomstige behoefte aan zorgpersoneel in beeld en bieden we met ons product LinkinCare inzicht in actuele marktcijfers van zorgorganisaties. Vanuit deze basis willen we onze rol in het zorgdomein verder uitbreiden. Dit willen we bereiken door onze bestaande kennis en producten meer in te zetten maar ook door deze verder te verbreden.

Wat zoeken we?

Om onze ambities te realiseren, zijn we op zoek naar een senior onderzoeker die in staat is zelfstandig onderzoek uit te voeren en collega’s aan te sturen maar ook werk kan binnenhalen. Iemand die de uitdagingen waar de sector voor staat kan verbinden met de producten van ABF. We beseffen ons dat de ‘zorg’ een breed begrip is en dat het ondoenlijk is om van alle zorgdossiers goed op de hoogte te zijn. Daarom vinden wij het vooral belangrijk dat je affiniteit hebt met het thema en dat je het vermogen hebt om snel bij te leren, zodat je ook nieuwe uitdagingen kunt oppakken.

Wie ben jij?

Bij ABF geloven we in een datagerichte en pragmatische aanpak als basis voor maatschappelijke vraagstukken. Om een succesvolle bijdrage aan het zorgteam te kunnen leveren, moet je feeling hebben voor cijfers en ze kunnen gebruiken in onderbouwing van ingewikkelde vraagstukken.

Aansluitend zoeken we iemand met:

 • Een afgeronde universitaire opleiding.
 • Inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van de zorg.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de sector als projectleider, adviseur of onderzoeker.
 • Enige ervaring in acquisitie van nieuwe opdrachten.
 • Goede vaardigheden in het mondeling en schriftelijk communiceren en het duiden van resultaten in helder Nederlands.

Wat bieden we je?

 • Een uitdagende en afwisselende baan met verantwoordelijkheid.
 • Een collegiale en informele werksfeer.
 • Een ruime, eigen werkplek in een monumentaal grachtenpand in het centrum van Delft.
 • Een mix van ervaren en jonge collega's uiteenlopend van econometristen tot sociaalgeografen en informatici.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.
 • Flexibele werktijden met de mogelijkheid voor een of meer vaste thuiswerkdag(en).
 • 31 vakantiedagen bij fulltime dienstverband.
 • Tijdelijke aanstelling van 1 jaar voor 32-40 uur per week met de intentie om het daarna om te zetten naar een vast contract.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van relevante werkervaring variërend tussen € 4.000 en € 5.500 bruto.
 • Na 2 jaar de mogelijkheid om in ABF te participeren en zo mede-eigenaar te worden van het bedrijf.
 • Een goede pensioenregeling.

Past dit bij jou?

Stuur dan je sollicitatiebrief, inclusief cv, naar Jeroen de Kort(015 27 99 341). Voor aanvullende informatie over deze vacature kun je ook contact met hem opnemen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.