publicatiesjpg

Bewonerspeilingen aandachtswijken 2011

Door Jan Hooft van Huijsduijnen, Fenke Legerstee

Download deze publicatie Gepubliceerd op 23 december 2011

Bedankt!

De door u opgevraagde publicatie is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Bedankt!

Het door u opgevraagde zip bestand met Excels is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde pagina is niet gevonden. Breng mij terug naar de Home pagina.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde publicatie is niet aanwezig. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300.

Ok

Helaas

Er is iets fout gegaan. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300. U wordt dan gehlolpen.

Ok

Nederland telt 40 aandachtswijken, verspreid over 18 gemeenten. Het gaat om wijken die als gevolg van diverse problemen achterbleven bij andere wijken. De ontwikkeling van de wijken door de ogen van de bewoners wordt elk jaar met verschillende onderzoeken in kaart gebracht.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk Relaties heeft ABF Research opdracht gegeven om jaarlijks de resultaten van de verschillende onderzoeken samen te brengen en vergelijkingen te maken tussen wijken, gemeenten en Nederland.

Uit de meest recente resultaten blijkt dat de perceptie van inwoners van de aandachtswijken en de gemeenten waarin deze wijken liggen grotendeels gelijk zijn gebleven ten opzichte van 2007. Binnen de G4 gemeenten zijn wel ontwikkelingen zichtbaar ten opzichte van 2007. Met name de beleving van buurtproblemen heeft zich negatief ontwikkeld en meer inwoners ondervinden hinder van criminaliteit. Inwoners in de wijken van de G4 voelen zich minder veilig dan in 2007 terwijl de inwoners van de gemeenten als geheel zich even veilig of onveilig voelen. Het veiligheidsgevoel is samen met de indicator overlast het enige verschil in ontwikkeling tussen de gemeenten en wijken binnen de G4.

Meer weten?

Neem contact op met Jan Hooft van Huijsduijnen 015-27 99 342