publicatiesjpg

Het geld geteld - Investeringen tegen de achtergrond van de Krimp en de Goedkope Koop Problematiek in Oost-Groningen

Door Co Poulus

Download deze publicatie Gepubliceerd op 30 december 2009

Bedankt!

De door u opgevraagde publicatie is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Bedankt!

Het door u opgevraagde zip bestand met Excels is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde pagina is niet gevonden. Breng mij terug naar de Home pagina.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde publicatie is niet aanwezig. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300.

Ok

Helaas

Er is iets fout gegaan. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300. U wordt dan gehlolpen.

Ok

Oost Groningen heeft te maken met “problematiek van de goedkope koopsector”. In deze ontspannen woningmarkt waar demografische groei geleidelijk omslaat in “Krimp” bestaat een zeker overaanbod aan woningen. In eerdere studies van ABF Research in 2007 is gefocust op demografische ontwikkelingen en de woonwensen van de consument. Vanuit die optiek is beargumenteerd dat transformatie via nieuwbouw en sloop een bijdrage levert aan de kwaliteit van het woningaanbod en daarmee aan de wensen van de consument. De afgelopen 10 jaar zijn gemiddeld 400 bestaande woningen in Oost Groningen vervangen. In deze studie van ABF Research wordt de vraag gesteld tot welke hoogte die aanpak betaalbaar is voor bewoners, woningcorporaties en gemeentelijke overheden? Om daar zicht op te krijgen is gebruik gemaakt van een combinatie van macro-economische scenario’s en investeringsvarianten. De macro-economische scenario’s geven een bandbreedte voor de ontwikkeling van met name de inkomens: hoeveel kunnen we betalen? De investeringsvarianten geven een bandbreedte voor de bouwplannen: hoeveel willen we investeren?

Meer weten?

Neem contact op met Berry Blijie 015-27 99 331