publicatiesjpg

Modernisering van het woningwaarderingsstelsel

Door Kenneth Gopal

Download deze publicatie Gepubliceerd op 20 februari 2014

Bedankt!

De door u opgevraagde publicatie is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Bedankt!

Het door u opgevraagde zip bestand met Excels is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde pagina is niet gevonden. Breng mij terug naar de Home pagina.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde publicatie is niet aanwezig. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300.

Ok

Helaas

Er is iets fout gegaan. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300. U wordt dan gehlolpen.

Ok

In dit rapport wordt, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), een aantal varianten uitgewerkt om het huidige woningwaarderingsstelsel (WWS) voor gereguleerde huurwoningen te moderniseren en vereenvoudigen. Dit gebeurt door een deel van de huurpunten volgens het WWS te vervangen door de WOZ-waarde van een woning. Ook zijn er varianten uitgewerkt waarin de schaarstepunten in het WWS worden vervangen. Bij de berekeningen gelden de randvoorwaarden uit het Woonakkoord van 13 februari 2013, namelijk dat de verdiencapaciteit van verhuurders op macroniveau gehandhaafd moet blijven en dat er geen sprake mag zijn van grote schokeffecten. De uitgewerkte varianten voor aanpassing van het WWS gelden alleen voor zelfstandige huurwoningen en niet voor kamerbewoning of zorgeenheden.

Meer weten?

Neem contact op met Kenneth Gopal 015-27 99 332