publicatiesjpg

Primos rapport 2015

Door Kenneth Gopal

Download deze publicatie Gepubliceerd op 09 december 2015

Bedankt!

De door u opgevraagde publicatie is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Bedankt!

Het door u opgevraagde zip bestand met Excels is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde pagina is niet gevonden. Breng mij terug naar de Home pagina.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde publicatie is niet aanwezig. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300.

Ok

Helaas

Er is iets fout gegaan. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300. U wordt dan gehlolpen.

Ok

Met dit rapport worden de uitkomsten en achtergronden gepresenteerd van de nieuwe Primos-prognose 2015. Opdrachtgevers voor deze prognose was dit jaar een negental provincies. Al meer dan 30 jaar stelt ABF ieder jaar opnieuw de Primos-prognose op. De naam van het model is al die jaren ongewijzigd gebleven, maar het model zelf en de onderliggende rekenprocedures en data zijn wel steeds veranderd, verbeterd en uitgebreid. Voor meer informatie over de (globale) werking van het model, zij verwezen naar het boekje "Primos, Transparantie in cijfers".

De Primos-prognose levert informatie over het aantal inwoners, het aantal huishoudens, de woningvoorraad en de woningbehoefte. Bevolking en huishoudens worden onderscheiden naar relevante ingangen als leeftijd, etniciteit, soort huishouden en positie daarbinnen en inkomen. Woningen worden onderscheiden naar type (eengezins/meergezins) en eigendomssituatie (huur/koop). 

De nieuwe Primos-prognose 2015 laat in vergelijking met de Primos-prognose 2013 tussen 2014 en 2025 een grotere uitbreiding van de woningvoorraad (+116 duizend) zien, en tevens een grotere toename van de woningbehoefte (+85 duizend). Ondanks het grotere bouwprogramma neemt dus ook de woningbehoefte in de nieuwe Primos-prognose toe. Dit impliceert dat de spanning op de woningmarkt verder op kan gaan lopen, indien het bouwprogramma niet verder omhoog zou gaan.

Meer weten?

Neem contact op met Kenneth Gopal 015-27 99 332