publicatiesjpg

Ruimte voor starters

Door Co Poulus

Download deze publicatie Gepubliceerd op 12 januari 2011

Bedankt!

De door u opgevraagde publicatie is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Bedankt!

Het door u opgevraagde zip bestand met Excels is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde pagina is niet gevonden. Breng mij terug naar de Home pagina.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde publicatie is niet aanwezig. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300.

Ok

Helaas

Er is iets fout gegaan. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300. U wordt dan gehlolpen.

Ok

In 2007 hebben de woningcorporaties in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden “Het Bod aan de Regio” geformuleerd. Aansluitend bij het landelijk initiatief van Aedes, hebben de corporaties met concrete doelen duidelijk willen maken waar zij voor staan. Het bod bestond uit zes onderdelen waarvan het thema “Starters” er één was. Dit rapport focust op dat thema. De corporaties hebben aangegeven op dit thema 76 miljoen euro te willen investeren in circa 750 woningen. Hiermee spraken de corporaties uit dat ze het tekort aan betaalbare woningen voor starters zowel in huur als in de koopsector wilden oplossen. Met dit rapport wordt duidelijk dat de regio een beperkte demografische groei kent. Een zeker vertrekoverschot – en dus een ontwikkeling onder migratiesaldo nul – lijkt bij deze regio te “horen”. De meest recente (Primos 2008) trendprognose – die voor deze studie gebruikt is – trekt die lijn dan ook door voor de komende jaren.

Meer weten?

Neem contact op met Berry Blijie 015-27 99 331