publicatiesjpg

Socrates - Transparantie in cijfers

Door Co Poulus, Wim Faessen, Berry Blijie, Roland Goetgeluk, Hans Heida en Gerard van Leeuwen

Download deze publicatie Gepubliceerd op 28 augustus 2012

Bedankt!

De door u opgevraagde publicatie is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Bedankt!

Het door u opgevraagde zip bestand met Excels is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde pagina is niet gevonden. Breng mij terug naar de Home pagina.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde publicatie is niet aanwezig. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300.

Ok

Helaas

Er is iets fout gegaan. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300. U wordt dan gehlolpen.

Ok

Het meest bekende prognosemodel van ABF Research is ongetwijfeld het Primos-model. Het Primos-model is in ons land al jaren de de facto standaard voor demografische prognoses. Het in dit boekje beschreven Socrates-model is eveneens in de loop der jaren uitgegroeid tot een standaard. Er is geen ander rekenmodel waarmee op een enigszins vergelijkbare wijze en frequentie prognoses worden opgesteld voor vraag en aanbod op de woningmarkt. Vandaar dat het Socrates-model net als het Primos-model een grote bekendheid geniet. Tal van organisaties – zowel vanuit het publieke domein als vanuit de particuliere sector – maken gebruik van de jaarlijkse Socrates-prognoses.

Het intensieve gebruik door een veelheid van organisaties – variërend van gemeenten, via provincies tot rijksoverheid, van corporaties tot Waarborgfonds, van een individueel bouwbedrijf tot NVB en Neprom, van beleggers tot IVBN en van ontwikkelaars tot Rabobank – heeft bijgedragen aan de bekendheid van dit model. Om deze gebruikers adequate informatie te kunnen leveren is het model de afgelopen jaren wetenschappelijk verbeterd maar vooral aangepast aan steeds weer nieuwe beleidsvragen. Daarbij heeft het Socrates-model zich bewezen als een levend en voor verschillende vraagstukken toepasbaar model.

Vandaar dat het hoog tijd werd om ook voor dit model (net als voor het Primosmodel) een boekje uit te geven. Met dit boekje wordt een poging gedaan in simpele bewoordingen het model toe te lichten, zodat de uitkomsten van het model voor iedereen (nog) transparanter worden.

Meer weten?

Neem contact op met Kenneth Gopal 015-27 99 332