publicatiesjpg

Woningmarktverkenning Wageningen 2010-2030

Door W.B.M. Faessen

Download deze publicatie Gepubliceerd op 17 oktober 2012

Bedankt!

De door u opgevraagde publicatie is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Bedankt!

Het door u opgevraagde zip bestand met Excels is succesvol verstuurd naar u.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde pagina is niet gevonden. Breng mij terug naar de Home pagina.

Ok

Helaas

De door u opgevraagde publicatie is niet aanwezig. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300.

Ok

Helaas

Er is iets fout gegaan. U kunt contact opnemen met ABF Research door te bellen naar 015-27 99 300. U wordt dan gehlolpen.

Ok

In het voorjaar van 2011 heeft ABF Research in opdracht van de gemeente Wageningen, De Woningstichting en Idealis een woningmarktverkenning uitgevoerd. Een van de conclusies uit deze verkenning en de afsluitende presentatie was dat het monitoren van zowel ontwikkelingen als voorspellingen belangrijk is en nog belangrijker wordt als gemeente, corporaties en andere partijen op de woningmarkt zo goed mogelijk willen (blijven) anticiperen op de toekomst en hun beleid willen toetsen.

Begin 2012 hebben de gemeente en de woningcorporaties ABF opdracht gegeven de woningmarktverkenning jaarlijks te actualiseren, voor een periode van 3 jaar, op basis van de meest recente prognosemodellen en inzichten. In het woningmarktmodel Socrates zijn in 2011 voor het eerst maatregelen van de overheid met betrekking tot de woningmarkt opgenomen

De resultaten uit Primos 2012 en Socrates 2012 zijn, met een eveneens gewijzigde rapportageopzet, kort en bondig beschreven in drie documenten met factsheets: voor de ontwikkelingen in de bevolking en huishoudens (Primos 2011), voor die op de woningmarkt (Socrates 2011) en voor het Strategisch Voorraadbeleid van corporaties, De Woningstichting in het bijzonder (SVB 2011).

In de samenvatting van het rapport zijn de belangrijkste resultaten weergegeven, vergezeld van aanbevelingen. Tevens zijn op hoofdlijnen de verschillen met de vorige verkenning op basis van Primos 2010 en Socrates 2010 beschreven.

Meer weten?

Neem contact op met Wim Faessen 015-27 99 317